Hoe start je een bedrijf van thuis uit

Coach Zeeland

Een ondernemingsplan is een blauwdruk van wat u van plan bent te doen om een bedrijf te starten. Het schetst de algemene strategie, de mijlpalen en acties die bij elke stap moeten worden ondernomen, en de middelen die nodig zijn om het voor elkaar te krijgen. Dit is een cruciale eerste stap voor elke nieuwe zakelijke onderneming. Het is de beste manier om uw strategie te verduidelijken en uw toekomst uit te stippelen.

Dit is ook een kritieke periode voor potentiële investeerders om de levensvatbaarheid van uw idee te beoordelen. Als ze niet begrijpen waar u naartoe wilt, hoe u daar wilt geraken en hoeveel het zal kosten om daar te geraken, dan moeten ze uw onderneming niet financieren. Te veel ondernemingen proberen deze voorbereidende stap over te slaan en vragen zich dan achter de oren af waarom ze geen tractie hebben gekregen.

Zoals bij elke onderneming moet het bedrijfsplan rekening houden met uw unieke situatie en met wat u nu weet. Het plan moet uw strategie schetsen, uitleggen hoe u van plan bent uw strategie uit te voeren, en het financiële pad uitstippelen om daar te komen.

Een uitvoerbaar ondernemingsplan

De volgende stap is het omzetten van uw visie en strategie in een concreet actieplan. Dit is het moment om uw doelstellingen te bepalen, uw plannen uit te stippelen en de middelen te berekenen die nodig zijn om van waar u nu bent naar de volgende stap te gaan. Het gaat niet alleen om de cijfers. Het gaat erom dat u uw middelen mobiliseert en actie onderneemt om dingen voor elkaar te krijgen. Dit plan dient als een routekaart voor de daaropvolgende activiteiten die nodig zijn om uw bedrijf van de grond te krijgen. Het is altijd handig om met een coach samen te kijken naar je ondernemingsplan. Zoek een coach die bij je in de buurt zit, dus zoek een coach in Zeeland als je daar woont en in Amsterdam als je daar woont. Het werkt altijd beter om even met elkaar samen te zitten.

Zoals bij elke zakelijke onderneming, moet het plan rekening houden met uw unieke situatie en met wat u nu weet. Het plan moet uw strategie schetsen, uitleggen hoe u van plan bent uw strategie uit te voeren en de financiële weg ernaartoe uitstippelen.

Stappenplan voor een levensvatbaar ondernemingsplan

  • Definieer uw businessmodel – dit is het hart en de ziel van uw businessmodel.
  • Breng de klanten in kaart die uw product/dienst zullen gebruiken – wie zijn ze, waar wonen ze, wat zijn hun pijnpunten, en wat zijn de oplossingen voor hun problemen?
  • Bepaal de bedrijfsstructuur – dit is de eigendomsentiteit, wie is eigenaar van wat en hoe zal uw bedrijf groeien?

Kortom.

Businessplannen zijn een geweldige manier om te beginnen, maar ze betekenen niet veel tenzij je ze opvolgt met actie. U kunt het meest briljante idee en het beste businessplan in de wereld hebben, maar tenzij u het uitvoert en actie onderneemt, is het nutteloos. Dus, stel een plan op, en volg het op met actie. Dit is hoe je een bedrijf kunt beginnen vanuit huis.